Promskoor

Het Promskoor Schiedam bestaat uit 30 enthousiaste mannen en vrouwen, die allen auditie hebben gedaan om toegelaten te worden. De combinatie met het harmonieorkest van Sint Radboud maakt ons uniek. We hebben daardoor een zeer gevarieerd repertoire, van klassiek tot pop en alles daar tussenin. Deze combinatie maakt het mogelijk dat wij optreden voor een groot publiek zoals bij onze jaarconcerten. Maar wij treden ook op in kleinere setting, begeleidt op piano of door een ensemble uit het orkest. Het koor staat onder de vakkundige leiding van onze dirigent Laurens de Boer en hij werkt nauw samen met Martijn Krijnen, de dirigent van het harmonieorkest. Het Promskoor repeteert op woensdagavonden van 20.00 - 22.00 uur. Heb je een goede zangstem en wil je graag eens kennismaken met onze manier van instuderen? Neem dan contact met ons op! We zijn in bijna alle stemgroepen op zoek naar versterking!

Gin & Jazz smaakt naar meer

De eerste editie van het concert Gin & Jazz door het Promskoor Schiedam vond zondag 27 mei plaats. In een uitverkochte zaal Hoppe aan de Nieuwe Haven bleek de combinatie jazzmuziek en cocktails een hele goede te zijn.

Het koor van muziekvereniging Sint Radboud onder leiding van Laurens de Boer zong een breed scala aan jazzy nummers begeleid door een jazzcombo met natuurlijk enkele saxofoons. Het publiek liet het zich welgevallen onder het genot van onder meer bijzondere gin-cocktails. Gezien de reacties is dit concept zeker voor herhaling vatbaar. Dit smaakt dus letterlijk naar meer.

Meer horen en zien van het Promskoor? Kijk op www.promskoor.nl.

Projectzingen met Gin & Jazz

Op zondag 27 mei 2018 organiseert het Promskoor Schiedam het evenement Gin & Jazz. Tijdens deze muzikale middag in lokaliteit Hoppe aan de Nieuwe Haven in Schiedam kunt u genieten van geweldige gin-cocktails met een nootachtig karakter en jazzmuziek in de brede zin. Denk aan Smile, It don't mean a thing, if you ain't got that swing, All that Jazz, en Here's that rainy day.
Voor niet-leden van het Promskoor is nu de mogelijkheid om op projectbasis mee te zingen. In overleg met dirigent Laurens de Boer kan je, nadat er een stemtest is afgelegd, vanaf begin februari instappen. In dit project is er ook een workshop theatrale vorming en een workshop stemvorming.
Het Promskoor repeteert op woensdagavond van 20 tot 22 uur in Zaal De Noord aan de Kerkweg 46a in Schiedam-Kethel.

Projectvoorwaarden:
Vanaf instappen alle repetities bijwonen incl. workshops t/m uitvoering op 27 mei;
Kosten zijn €75,-;
Instapdatum begin februari, daarna in overleg met de dirigent;
Stemtest vereist;

Aanmelden via het contactformulier!

Kom zingen met het Promskoor

Het Promskoor staat voor lekker zingen met elkaar in een ontspannen

sfeer, onder begeleiding van een professionele dirigent. Met het orkest

en de leerlingen van muziekvereniging Sint Radboud werken we

door het jaar heen aan mooie muziekuitvoeringen waar ons publiek ook

heel blij van wordt.

Kerstpakket

Zing mee met het kerstconcert 2017 in de historische dorpskerk in

Kethel. Dit concert staat in het teken van Charles Dickens. Tot die tijd

volg je alle repetities en krijg je nuttige aanwijzingen van Laurens, onze

dirigent. Sfeervoller kun je de kerstperiode niet starten.

Afrikaans pakket

Volg in het eerste kwartaal van 2018 een workshop Afrikaanse muziek.

En doe aansluitend mee met een aantal koorrepetities die

helemaal in het teken van Afrika staan!

Voorjaarspakket

In het tweede kwartaal 2018 kan je meewerken aan een nieuw koorproject.

In dit pakket zitten workshops of andere activiteiten en je

kunt meedoen met de repetities.


Interesse?

Vul het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!.

Zangers gezocht

Het Promskoor is op zoek naar zangers (baritons en tenoren). Lijkt het je leuk om mee te zingen met een gezellige groep heren en dames? Neem dan contact met ons op!

Het Promskoor repeteert op woensdagavonden van 20.00 - 22.00 uur.

Promskoor zoekt nieuwe leden

Muziekvereniging Sint Radboud zoekt zangers die mee willen doen met de Schiedam Proms. Het evenement Schiedam Proms wordt gehouden op 9 en 10 mei 2014 in de Margriethal te Schiedam. Het evenement is uitgegroeid tot het grootste muziekfeest in Schiedam. 

Dames en heren in alle stemgroepen zijn welkom om op projectbasis van januari tot en met mei mee te zingen en samen met het orkest, solisten en showballet een groots spektakel neer te zetten. De kosten voor deelname aan dit project, wat onder leiding staat van professionele dirigenten, bedragen  55 euro. 

De repetities van het Promskoor zijn op woensdagavond van 20:00 tot 22:00 uur in Zaal De Noord aan de Kerkweg 46a te Schiedam. 

Vind je het leuk om deel te nemen, dan zien we je graag tijdens de kick-off op woensdag 8 januari 2014 om 20:00 uur in Zaal de Noord. Om je hiervoor aan te melden kun je een berichtje sturen met je naam en stemgroep via ons contactformulier.
Door middel van een stemtest na de eerste paar repetities zullen we je definitief indelen bij een stemgroep. 

Denk niet te lang na en meld je aan. We hopen je snel  te zien.

 

Promskoor op korenfestival Vlaardingen

Het Promskoor Schiedam is een van de deelnemers aan het korenfestival  in Vlaardingen.
Het korenfestival wordt gehouden in het Deltahotel in Vlaardingen op zaterdag 10 november 2012.

Promskoor verzorgt inloopconcert Grote Kerk Schiedam

Het inloopconcert vindt plaats op zaterdag 13 oktober 2012 vanaf 15:00u .

PROMSkoor herbouwt Schiedam in twee avonden

De jubileumconcerten van het PROMSkoor waren muzikaal zeer gevarieerd. Oud en nieuwe klassiek,  verse en klassieke pop. En elk lied vertelde een deel van het verhaal: samen bouwen wij een stad. een huis om in te wonen. Het waren liederen om in te wonen. Het was niet alleen luisterplezier, het gebeurde ook voor de ogen van het publiek. In de bewegingen, door de gebruikte attributen met de kleding van koorleden, de lichteffecten en alle bijbehorende activiteiten zag je het gebeuren: een stad komt tot leven. Ondersteund door prachtige beelden van Schiedam van vroeger en nu. Geen musical, geen opera, soms was het cabaret, was het muziektheater? Het waren de jubileumconcerten van het PROMSkoor. De muzikanten, choreografe, dirigent en koorleden werden met groot applaus en prachtige bloemen bedankt. Het is uniek dat een koor zo een ode aan Schiedam kan brengen.

 

Promskoor zingt Violen voor een Vlinder

Het Promskoor Schiedam en het Randstedelijk Begeleidingsorkest zullen op dinsdag 22, woensdag 23 en vrijdag 25 juni een bijzonder concert geven. In "Violen voor een Vlinder" zoals het muziekstuk heet, wordt herdacht dat 10 jaar geleden een einde kwam aan het leven van Nienke Kleiss.
Lees meer...

Vind je ons leuk?

 

Bezoek eens een repetitie

Wij repeteren op de volgende dagen:

Leerlingenorkest | Dinsdag 18:45-19:45 uur
Harmonieorkest | Dinsdag 20.00-22:00 uur
Promskoor | Woensdag 20.00-22:00 uur

Bezoek ons verenigingsgebouw

Kerkweg 46a 
3124 KE Schiedam 
Nederland

Bezoek onze sociale netwerken

Ga naar boven